Menu Sluiten

Cm naar liter

De kubieke centimeter is een SI-afgeleide volume-eenheid op basis van de meter. Het is het volume van dat met de afkorting cm wordt aangeduid. De afkortingen cc en ccm worden soms ook gebruikt om een kubieke centimeter aan te duiden. De centimeter werd afgeleid van de meter, met behulp van een SI-voorvoegsel, in dit geval “centi”, om een sub multiple van de basiseenheid aan te geven.

Huidig gebruik van kubieke Cm naar liter

De centimeter wordt in veel wetenschappelijke disciplines gebruikt, vaak in de vorm van milliliter (symbool: ml). Hoewel de centimeter is gebaseerd op de SI-volume-eenheid, worden de ml (en zijn veelvouden) vaker gebruikt als een meting van het volume dan de centimeter. De medische en automotive velden van de Verenigde Staten vormen hierop een uitzondering. Het Verenigd Koninkrijk gebruikt daarentegen centimeter in de medische sector, maar niet in de automotive.

  • Hoe kubieke centimeter naar liter te converteren: 1 cm ^ 3 = 0,001 L, l 1 L, l = 1000 cm ^ 3
Kubieke Cm (CM3)Liter
10.001
20.002
30.003
40.004
50.005
60.006
70.007
80.008
90.009
100.01

Liter

Een liter is een volume-eenheid die wordt geaccepteerd voor gebruik met het SI maar technisch gezien geen SI-eenheid is. Een liter is gelijk aan 1 kubieke decimeter (dm3), 1.000 kubieke centimeter (cm3) of 1 / 1.000 kubieke meter (m3).

Huidig gebruik

De liter wordt gebruikt om veel vloeistofvolumes te meten en om containers te labelen die deze vloeistoffen bevatten. Het wordt ook gebruikt om bepaalde niet-vloeibare volumes te meten, zoals de grootte van koffers, rugzakken en klimpakketten, computerbehuizingen, magnetrons, koelkasten en recyclingbakken, evenals voor het uitdrukken van brandstofvolumes en prijzen in de meeste landen over de hele wereld.

Meer artikelen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *